Főmenü
Fókusz Expo
2014. február 10, hétfő
Vécsei Zoltán, 10:32
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 

TUDOMÁNY és KARRIER – EXPO AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLÁN

a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 sz. pályázat

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

Az intézmény Egészségház utcai épülete december 7-én adott otthont a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 azonosítószámú, Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán pályázat c. pályázat keretein belül megvalósításra került Fókusz Expo elnevezésű rendezvényének.

A tudományos eredmények disszeminációját segítő pályázat fő célkitűzései közé tartozik a tudományos teljesítmények és tevékenységek népszerűsítése, az intézmény kutatásainak társadalmi megismertetése, különös tekintettel a fiatalabb korosztályok elérésére.

Ennek megfelelően a főiskola tulajdonában lévő gazdasági társaságok és az intézményben működő kutatási egységek majdnem mindegyike, valamint a főiskola képzési profiljához foglalkoztatásban közel álló piaci szereplők vettek részt kiállítóként az eseményen.

A 10.00-tól kezdődő rendezvényen az intézmény hallgatói mellett a végzős középiskolásokat is várták a szervezők.

„Közel 1500 fő fordult meg a mai napon az expo területén, és külön kiemelném, hogy a középiskolások is jelentős számban képviseltették magukat, ami külön örömre adhat okot az intézménynek” -  nyilatkozta Bánfalvi Gábor, a Hallgatói Szolgáltató Központ Karrier és Öregdiák Irodájának vezetője, az esemény egyik fő szervezője.

„Célunk volt, hogy a már bent lévő hallgatóink és a hozzánk felvételiző középiskolások is minél teljesebb képet kapjanak az intézményben zajló tudományos munkákról és kutatásokról, úgy, hogy közben a karriertervezéshez is segítséget nyújtunk nekik” – tette hozzá az irodavezető.

A szervezők „sikeres nyitányként” értékelték az eseményt, arról pedig, hogy a már megszokott tavaszi állásbörzét kiválthatja-e ez a rendezvény úgy nyilatkoztak, hogy a két kiállításnak csupán kapcsolódási pontjai vannak, a jellegük különbözik, éppen ezért mindkettőt érdemes lenne hosszú távon és rendszeresen megtartani a főiskolán.

Bővebb információ:

Kalóné Szűcs Erzsébet, projektmenedzser

3300 Eger, Eszterházy tér 1. E-mail: kalone@ektf.hu