Főmenü
A környezeti nevelés lehetőségei
2014. február 10, hétfő
Vécsei Zoltán, 11:08
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 

A KÖRNYEZETI NEVELÉS LEHETŐSÉGEI

 TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 sz. pályázat

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskola 2013. november 21-én rendezte A környezeti nevelés lehetőségei a biológiatanárok képzésében című előadás-együttesét, melynek megtartására a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 azonosítószámú, Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán pályázat c. pályázat keretei adtak lehetőséget.

A tudományos eredmények disszeminációját segítő pályázat fő célkitűzései közé tartozik a tudományos teljesítmények és tevékenységek népszerűsítése, az intézmény kutatásainak társadalmi megismertetése, különös tekintettel a fiatalabb korosztályok elérésére.

Az esemény 10.00-tól várta az érdeklődőket az intézmény D jelű épületében. Az összesen több mint száz résztvevő betekintést nyerhetett a környezeti nevelés modern ökológia-elméleti aspektusába, illetve a biodiverzitás megismerésének és megismertetésének oktatási és nevelési szempontú jelentőségébe, tájékozódhattak a felsőoktatás egészség-nevelési lehetőségeiről, valamint zoológia pedagógiai jellegű vonatkozásairól is.

A szervezők szerint az előadásokon való kimagasló részvételi arány is jelzi: a természettudományos oktatás és maguk a természettudományok is egyre növekvő érdeklődésre tartanak számot főiskolánkon.

Bővebb információ:

Kalóné Szűcs Erzsébet, projektmenedzser

3300 Eger, Eszterházy tér 1. E-mail: kalone@ektf.hu